Del siden

Besøgscenter Skamlingsbanken


Dannevirke er på UNESCOS-Verdensarvsliste

Hotel Benniksgaard

Svævefærgen i Rendsburg

Gråsten Slot og Slotskirke
Sønderborg Slot

Svævefærgen og den høje jernbanebro

Løgumkloster - Klosterkirken og Refugiet

Vi skal bo i en gammel hestestald som er totalrenoveret til et super hotel. Breitenburg hotel blev åbnet i 2021. Et dejligt sted lidt ude på landet, med spa og pool område, ikke langt fra Breitenburg slot der ligger lidt syd for Itzehoe.

Agerskov Kro

3 dages tur til Nordtyskland

Turen er fra den 21.- 23. maj 2024

Dag 1.

Afgang kl. 07.00 fra Midtdjurs hallen

Når alle er kommet i bussen, kører vi sydpå, undervejs får vi kaffe og rundstykker, vi fortsætter til Dannevirke og får en guidet rundvisning. Dannevirke er det største fortidsminde i Nordeuropa og siden juni 2018 været på UNESCO-verdensarv. Det er en kombination af volde, mure og vådområder, der løber på tværs af den gamle danske landsdel Sydslesvig i Nordtyskland. Herfra kører vi til Rendsburg hvor vi får frokost, vi skal også lige se svævefærgen og den høje jernbanebro. Derefter kører vi mod Breitenburg for indkvartering og aftenbuffet.

Dag 2.

Efter dejlig morgenmad, kører vi mod Glückstadt, hvorfra vi tager færgen til Wischafen. Herfra kører vi gennem det som kaldes Altes Land, et område fyldt med frugttræer som er et blomsterhav om foråret. Vi besøger byen Stade inden vi fortsætter til Obsthof Matthies, Hvor vi skal på en tur med frugt Expressen ud mellem Æble og Kirsebærtræerne. I Cafeen skal vi have frokost som er en lokal ret, Borsteler æblesuppe med hjemmebagt brød til frokost. Vi får også tid til en tur i butikken inden vi kører videre mod Buxtehude, herfra skal vi lige gennem tunnelen ved Hamburg og videre op mod Elms horn, derfra er vi ved at være ved vores hotel.

Dag 3.

Efter morgenmaden Pakker vi bussen og kører mod Brunsbüttel hvor vi går en tur og ser det store sluseanlæg, hvor Kielerkanalen løber ud i Elben, måske er vi heldige at der er skibe der skal igennem. Vi kører videre mod Eidersperrwerk der er en sluse til at regulere vandet. Vi kører nu til Tønning hvor vi selv finder lidt frokost.

Herfra fortsætter vi til Süderlügum og Fleggaard, hvis nogen gerne vil have forsyninger med hjem. Efter endt handel går turen hjem til vores opsamlingssted.

Prisen er inkl. Bus, kaffe og rundstykker, hotelophold inkl. ½ pension m/front cooking, frokost 1. Og 2. Dag, udflugter, besøg ved frugtavler, en tur med frugt Expressen og færge.

Bidrag til rejsegarantifonden.

Husk: Vigtig medicin og pas, Rejseforsikring og det blå sygesikringsbevis

Prisen for denne tur kr. 3.380, -

Men som medlem af pensionistforeningen skal du kun betale kr. 2900,- og hvis man ønsker enkeltværelse kun kr. 1000,- ekstra. Drikkevare for egen regning.

Der er 52 pladser og først til mølle


Dybbøl Mølle
Obsthof
Stade

Brunsbüttel sluse

Eidersperrewerk

Tilmelding til Sven-Erik Pedersen 21 44 89 71

Alle arrangementer betales efter tilmelding på konto 7301-1091847 eller på mobilpay nr. 895160 (skriv hvilket arrangement der betales til)  

Tilmelding er først gyldig når beløbet er betalt.

Efter betalingen vil i modtage en SMS som kvittering.